Strip Turnhout


Recensie

De wachters: 1 & 2 (Dorison & Breccia)

Die Mensch Maschine,  Halb Wesen und halb Ding! Die Mensch Maschine, Halb Wesen und halb Überding”, zong Kraftwerk in 1978. Scenarist Dorison pikt ook van dit thema een graantje mee en plaatst zijn supersoldaat ‘Taillefer’ in het rijtje van illustere machinemensen zoals ‘Iron Man’ en ‘The Green Goblin’. Aangezien hij het verhaal situeert in de Eerste Wereldoorlog, catalogiseren we dit technogenre gemakshalve onder de term steampunk en ook al balanceert hij hier weer op het randje van de geloofwaardigheid, Dorison (‘Heiligdom’, ‘W.E.S.T.’)  komt er nogmaals mee weg.

De Argentijnse tekenaar Breccia tekende in het verleden al adaptaties van ‘Tyl Uilenspiegel’ en ‘Moby Dick’ en stond ook een tijdje op de loonlijst van Marvel en DC Comics. Toch hanteert hij een vrij Europese stijl die ons ondanks de fletse inkleuring zeker wist te overtuigen. (MS)

Xavier Dorison & Enrique Breccia
‘De wachters: 1 & 2’, Uitgeverij L, 64 blz., €18.95 per deel.
***

5 December 2010, 09:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina