Strip Turnhout


Recensie

De wachters: 1 & 2 (Dorison & Breccia)

Die Mensch Maschine,  Halb Wesen und halb Ding! Die Mensch Maschine, Halb Wesen und halb Überding”, zong Kraftwerk in 1978. Scenarist Dorison pikt ook van dit thema een graantje mee en plaatst zijn supersoldaat ‘Taillefer’ in het rijtje van illustere machinemensen zoals ‘Iron Man’ en ‘The Green Goblin’. Aangezien hij het verhaal situeert in de Eerste Wereldoorlog, catalogiseren we dit technogenre gemakshalve onder de term steampunk en ook al balanceert hij hier weer op het randje van de geloofwaardigheid, Dorison (‘Heiligdom’, ‘W.E.S.T.’)  komt er nogmaals mee weg.

De Argentijnse tekenaar Breccia tekende in het verleden al adaptaties van ‘Tyl Uilenspiegel’ en ‘Moby Dick’ en stond ook een tijdje op de loonlijst van Marvel en DC Comics. Toch hanteert hij een vrij Europese stijl die ons ondanks de fletse inkleuring zeker wist te overtuigen. (MS)

Xavier Dorison & Enrique Breccia
‘De wachters: 1 & 2’, Uitgeverij L, 64 blz., €18.95 per deel.
***

5 December 2010, 09:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina