Strip Turnhout


Recensie

De beproeving (King, Aguirre-Sacasa & Perkins)

Hoewel de bejubelde horrorauteur Stephen King voor het grote publiek wat van de aardbodem lijkt verdwenen, is de man actiever dan ooit. Niet alleen verschijnt er nog regelmatig nieuw werk van zijn hand, hij heeft zich nu ook op de strip gestort. Zo gaf L bijvoorbeeld ook al vier delen uit in de reeks ‘ De donkere toren’, een soort van prequel bij de originele boeken van King rond de zoektocht van een mythische ‘scherpschutter’ naar een euhm… donkere toren.

Deze ‘Beproeving’ blijft dichter bij het origineel uit 1978. In een militair labo is een dodelijk virus ontsnapt dat zich vliegensvlug over de wereld verspreidt en het gros van de bevolking in zijn eigen braaksel laat stikken. We krijgen hier dan de wanhopige avonturen van de weinige overlevenden te lezen. We vergeten wel eens dat King niet alleen de gave heeft om een geloofwaardig griezelverhaal te bedenken, maar dat hij ook een kei is in het uittekenen van de karakters van zijn personages. En laat dat nu net de kracht zijn van deze ‘Beproeving’: een op het eerste gezicht wat clichématige mish-mash van klassieke horrorpersonages groeit bij King uit tot een subliem gecomponeerde vertelling zonder losse eindjes. (MS)

Stephen King, Roberto Aguirre-Sacasa & Mike Perkins
‘De beproeving’, L, 120 blz., €17,95 per deel. (Twee delen van vijf verschenen.)
****

5 December 2010, 15:58 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina