Strip Turnhout


Recensie

Amazones van Troy 1: Yquem de Welwillende (Dany, Arleston & Melanÿn)

Toegegeven, het was met de nodige scepsis dat ik deze zoveelste spin-off van Arlestons ‘Lanfeust’ in mijn pollen pakte, maar die vrees was deze keer volledig ongegrond. Arleston concipieerde hier een spannende nevenwereld waarin schoon madammen de plak lijken te zwaaien. En wie kan er dan beter ingehuurd worden dan Dany om die schaars geklede deernes op papier te zetten? Is zijn Duifje Vleugelslag (uit de stripreeks ‘Roze Bottel’ – nvdr.) niet een van de schoonste papieren babes ooit? Zijn het niet Dany’s ‘Rooie Oortjes’-albums die min of meer de tand des tijds doorstaan hebben? Jawel. Toch kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat het soms wat te snel moest gaan voor onze eroticaveteraan, want de arbeidsvreugde spat ons inziens niet echt van de pagina’s (al zit de wat fletse inkleuring daar ook voor iets tussen).

Zoals we bij Arleston gewend zijn, gaat het verhaal er weer in vliegende vaart vandoor en slaagt hij er toch maar weer in om je een kwartiertje van de wereld te krijgen. Mission accomplished, maar ook niet meer dan dat. (MS)

Dany, Christophe Arleston & Melanÿn
‘Amazones van Troy 1: Yquem de Welwillende’, L, 54 blz., €8,90.
***

5 December 2010, 15:49 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina