Strip Turnhout


Recensie

Acqua Alta (Schmitt)

Acqua alta’ is de term die men normaal bezigt om aan te duiden dat het wassende water de Venetiaanse binnenstad binnenstroomt, iets wat de laatste jaren meer en meer voorkomt. Het is vrij snel duidelijk dat nieuwkomer Daria Schmitt heel wat inspiratie in de dogestad gehaald heeft, aangezien bijvoorbeeld ook de carnavalviering redelijk centraal staat en de meeste personages ook een grauwbleek mombakkes lijken te dragen. Naast deze inspiratiebron heeft de jongedame ook goed naar het oeuvre van Schuiten en Peeters gekeken, dit met alle voor- en nadelen vandien. Net als dit daverende duo slaagt ze er namelijk in om 140 pagina’s met mooie prentjes te vullen, maar vergeet ze jammer genoeg ook om er een story met ballen aan te koppelen. Nu blijft het allemaal wat op de vlakte, ook al kan je er met wat goede wil wat maatschappijkritische toetsen (klimaatopwarming, dictatuur…) in terugvinden. Met andere woorden: juffrouw Schmitt lijkt ons heel wat in haar mars te hebben, maar doet toch beter een beroep op een ervaren scenarist, wil ze het verschil maken. (MS)

Daria Schmitt
‘Acqua Alta’ (twee delen verschenen), Casterman, 72 blz., €16 per deel.
**

5 December 2010, 18:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina