Strip Turnhout


Recensie

Brussel Routes (Schuiten & Coste)

Venetië door de ogen van Hugo Pratt? Brussel door de ogen van François Schuiten? Stripuitgever Casterman sloeg de handen in mekaar met Lonely Planet, maker van reisgidsen, en lanceert een hele reeks stedengidsen waarbij stripmakers en hun personages als gids optreden. In het Frans telt de reeks al meerdere delen, in het Nederlands moeten we het voorlopig stellen met dat ene deeltje over Brussel.

Voor de illustraties kon rijkelijk geput worden uit de archieven van Schuiten, die altijd een grote passie voor de Belgische hoofdstad aan de dag heeft gelegd. Voor de hand liggende toeristische attracties worden afgewisseld met onbekendere bestemmingen, zoals de gerenoveerde buurt rond Tour & Taxis. Het levert een mooie, wat eigenzinnige wandelgids door Brussel op. (MG)

François Schuiten & Christine Coste
‘Brussel Routes’, Casterman/Lonely Planet, 160 blz., €17,50.
***

5 December 2010, 07:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina