Strip Turnhout


Recensie

Welkom in Boboland 2: Global Boboland (Dupuy & Berberian)

Bij het verschijnen van het eerste deel leek ‘Welkom in Boboland’ nog een losse schnabbel voor de auteurs van het geroemde ‘Meneer Johan’. In een reeks van spitse kortverhalen lieten ze hun satirische licht schijnen over de wereld van de bobo’s, de ouders van jonge gezinnetjes die een voorkeur hebben voor designmeubelen en hun reizen graag zo avontuurlijk mogelijk hebben, zonder ooit hun moderne comfort te vergeten. Met ‘Global Boboland’ gaan ze verder in op dit gegeven en tonen ze terloops nog eens hun klasse en talent. In het tweede deel staan de vakantieopvattingen van onze bobo’s centraal. Vanuit dat uitgangspunt vertrekken de auteurs voor een heerlijk vileine tocht langs de kleinmenselijke kantjes die ze onnavolgbaar in een leesbaar en ogenschijnlijk zacht jasje verstoppen. ‘Global Boboland’ toont twee auteurs die opnieuw op de toppen van hun kunnen actief zijn. Vooralsnog springt de reeks opmerkelijk uit boven het gemiddelde niveau van de meeste andere vertalingen binnen het fonds van Glad IJs. De humor is rijker en genuanceerder. Tegelijk geven Dupuy en Berberian in dit nieuwe album ook ruim baan aan de kenmerkende stijlvolle tekenstijl. (MB)

Philippe Dupuy & Charles Berberian
‘Welkom in Boboland 2: Global Boboland’, Casterman/Glad IJs, 56 blz., €12.
****

5 December 2010, 07:24 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina