Strip Turnhout


Recensie

Autobio 2 (Pedrosa)

De auteur van ‘Drie Schaduwen’ charmeert opnieuw met een verse lading humoristische anekdotes uit het leven van een bewuste groene jongen. Met veel zin voor zelfspot stapelen de misverstanden zich op. Pedrosa slaagt er regelmatig in om de krankzinnige logica achter zowel economisch als ecologisch machtsvertoon te ontmaskeren. Zijn gezin leeft heel bewust en de grenzen van die levensstijl zoekt hij telkens weer op in de pagina’s van ‘Autobio’. Het gaat in deze strip niet om pure grappen met een pointe aan het eind. De humor komt eerder uit de herkenbaarheid van de situaties en de (zelf)relativering van de auteur.

De dynamiek van zijn tekeningen en de felheid van de kleuren maken ‘Autobio’ tot een opvallend album dat niet alleen omwille van de humor overtuigt. Het valt op met wat voor een schijnbaar gemak Pedrosa wisselt tussen epische vertellingen in zwart-wit (‘Drie Schaduwen’), korte kinderstrips (‘De Spookbrigade’) tot zelfs humor van één pagina. Op het eerste zicht zou je ‘Autobio’ als een tussendoortje kunnen beschouwen, maar het blijkt eerder een zoveelste bewijs van het enorme talent van zijn auteur. (MB)

Cyril Pedrosa
‘Autobio 2’, Glad IJs, 48 blz., €10.
***

5 December 2010, 10:48 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina