Strip Turnhout


Recensie

Robbedoes en Kwabbernoot 51: Alarm! Zwendeltuig! (Yoann & Vehlmann)

De reeks ‘Robbedoes en Kwabbernoot’ kende de voorbije jaren een wat zwalpend bestaan. De tanden Yoann & Vehlmann mag zich er nu aan wagen, en levert met ‘Alarm! Zwendeltuig!’ een aardige eersteling af. Op het vlak van het scenario is er nog werk aan de winkel, maar de soepele tekenstijl van Yoann past perfect. Met Zwendel wordt voor de aardigheid ook nog eens een van onze favoriete slechteriken van stal gehaald, dus ons hoor je niet klagen. (ZS)


Yoann & Vehlmann
‘Robbedoes en Kwabbernoot 51: Alarm! Zwendeltuig!’; Dupuis, 56 blz., €5,95.
***

5 December 2010, 07:40 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina