Strip Turnhout


Recensie

Jummie! Het ware leven van een adoptieprinses (Emmerik)

Een puist op je wang. Je moeder, die moeder die niet eens weet wie je vader is, en bloemtherapie geeft. Je gevoelens voor je stiefvader. Je seksverslaafdheid. Het feit dat je op foute mannen valt. Het kindermisbruik door priesters dat schering en inslag is op je school. Kunt u nog een reden voor een ongelukkige jeugd bedenken? Veel kans ook die ergens in Jummie opduikt. Het verhaal is een opeenhoping van ’schokkende’ clichés, die je eigenlijk in een slechte Tiny-parodie zou verwachten. En dat wekt bij het lezen enkel ergernis op.

De tekeningen zijn helaas al even erg. Emmerink, behalve schrijfster ook beeldend kunstenares, hanteert een rommelige undergroundstijl van 13 in een dozijn. Hoe ze in ‘Jummie’ haar twee hoofdbezigheden op een hoopje gooit, is beneden alle peil. (WLE)

Pam Emmerik
‘Jummie! Het ware leven van een adoptieprinses’, Nijgh & Van Ditmar, 142 blz., €24,95.
*

5 December 2010, 08:13 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina