Strip Turnhout


Recensie

Jummie! Het ware leven van een adoptieprinses (Emmerik)

Een puist op je wang. Je moeder, die moeder die niet eens weet wie je vader is, en bloemtherapie geeft. Je gevoelens voor je stiefvader. Je seksverslaafdheid. Het feit dat je op foute mannen valt. Het kindermisbruik door priesters dat schering en inslag is op je school. Kunt u nog een reden voor een ongelukkige jeugd bedenken? Veel kans ook die ergens in Jummie opduikt. Het verhaal is een opeenhoping van ’schokkende’ clichés, die je eigenlijk in een slechte Tiny-parodie zou verwachten. En dat wekt bij het lezen enkel ergernis op.

De tekeningen zijn helaas al even erg. Emmerink, behalve schrijfster ook beeldend kunstenares, hanteert een rommelige undergroundstijl van 13 in een dozijn. Hoe ze in ‘Jummie’ haar twee hoofdbezigheden op een hoopje gooit, is beneden alle peil. (WLE)

Pam Emmerik
‘Jummie! Het ware leven van een adoptieprinses’, Nijgh & Van Ditmar, 142 blz., €24,95.
*

5 December 2010, 08:13 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina