Strip Turnhout


Recensie

Britten & Brülightly (Berry)

Fernandez Britten is een privédetective van een opmerkelijke soort. Hij is geen harde als Nestor Burma, of een chronische zuipschuit als Inspecteur Canardo, maar een zacht eitje met een burn-out. Hij heeft er genoeg van om bedrogen partners het nodige bewijsmateriaal voor een echtscheiding te bezorgen. Tot hij een vermeende zelfmoord moet onderzoeken.

In de tekeningen van stripdebutante Berry regent het voortdurend, en is het bijna 24 uur lang nacht. Ook de gezichten staan altijd op onweer, en iedereen lijkt het lachen verleerd. Origineel is het allemaal niet, maar Berry is een uitstekend verteller, die op een lijzige toon slechts gaandeweg details vrijgeeft, en daardoor blijft boeien. Ook na twee keer lezen ben ik er nog niet aan uit of ik de plot helemaal vat. Maar ik ben zeker dat ik de derde keer het boek met evenveel plezier nog eens opensla. (WLE)

Hannah Berry
‘Britten & Brülightly’, De Vliegende Hollander, 128 blz., €17,50.
***

5 December 2010, 07:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina