Strip Turnhout


Recensie

Britten & Brülightly (Berry)

Fernandez Britten is een privédetective van een opmerkelijke soort. Hij is geen harde als Nestor Burma, of een chronische zuipschuit als Inspecteur Canardo, maar een zacht eitje met een burn-out. Hij heeft er genoeg van om bedrogen partners het nodige bewijsmateriaal voor een echtscheiding te bezorgen. Tot hij een vermeende zelfmoord moet onderzoeken.

In de tekeningen van stripdebutante Berry regent het voortdurend, en is het bijna 24 uur lang nacht. Ook de gezichten staan altijd op onweer, en iedereen lijkt het lachen verleerd. Origineel is het allemaal niet, maar Berry is een uitstekend verteller, die op een lijzige toon slechts gaandeweg details vrijgeeft, en daardoor blijft boeien. Ook na twee keer lezen ben ik er nog niet aan uit of ik de plot helemaal vat. Maar ik ben zeker dat ik de derde keer het boek met evenveel plezier nog eens opensla. (WLE)

Hannah Berry
‘Britten & Brülightly’, De Vliegende Hollander, 128 blz., €17,50.
***

5 December 2010, 07:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina