Strip Turnhout


Recensie

From Hell 1 (Moore & Campbell)

Alan Moore neemt in deze historisch gedetailleerde kroniek de Jack The Ripper-moorden onder de loep en poneert dat ze deel uitmaakten van een uitgekiende koninklijke samenzwering. Dat de Brit zijn huiswerk goed heeft gedaan, bewijst het exhaustieve annotatiesysteem dat bij ieder hoofdstuk hoort. ‘From Hell’ wordt echter nooit een geschiedenisles, want Moore weet bovenal een bijzonder pakkend verhaal te vertellen dat zich kenmerkt door een nooit aflatende aandacht voor de synergie tussen woord en beeld. ‘From Hell’ is niet alleen inhoudelijk tot in de kleinste details uitgewerkt, maar ook verhaaltechnisch is het een werk dat vele lagen kent. De tekeningen van Eddie Campbell vormen bovendien een perfecte weergave van het grauwe Victoriaanse Londen. Dit is zonder twijfel één van Moore’s beste strips. Wie het nog niet kent, krijgt met deze Nederlandse vertaling een unieke kans om zelf door de negen kringen van dit intens complexe inferno te reizen. (BR)

Alan Moore & Eddie Campbell
‘From Hell 1’, De Vliegende Hollander, 208 blz., €19,95.
*****

5 December 2010, 07:55 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina