Strip Turnhout


Recensie

De Feestwinkel (Rabaté)

Met het verfilmde ‘Een Tweede Jeugd’ maakte Pascal Rabaté de overstap naar het grote publiek. In dat gelauwerde feelgood-album maakte hij een eigenzinnige combinatie van uitgewerkte karakters, warme humor en een meeslepend verhaal. In De Feestwinkel gaat hij nu op die ingeslagen weg verder. Opnieuw kiest hij met Patrick een weinig voor de hand liggend hoofdpersonage. Depressief en uitbater van een armtierige feestwinkel, slaagt die er gaandeweg in om de sympathie van de lezer te winnen. Patricks cynische humor werkt verfrissend en contrasteert met de kleurrijke en naïeve wereld van de fopgadgets. Hij ontmoet Clarisse, acrobate in een klein circus, en fleurt helemaal op. Toch is dat maar het begin van een verhaal waarin ook Patricks broer Christian een tragische rol speelt. Voor Een Tweede Jeugd maakte Rabaté ondermeer Ibicus, dat veel zwaarder van toon en grafisch uitzinniger was. De lijnen zijn ondertussen losser en schetsmatiger geworden, maar ook de vertelstijl lijkt nu natuurlijker en meer vanuit de losse pols. Momenteel loopt de verfilming van Een Tweede Jeugd met Pascal Rabaté zelf in de regisseursstoel, in de zalen. Met De Feestwinkel toont hij zijn klasse als stripmaker. (MB)

Pascal Rabaté
‘De Feestwinkel’, Oog&Blik/De Bezige Bij, 106 blz., €22,50.
****

5 December 2010, 11:13 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina