Strip Turnhout


Recensie

De zoon van (de Poortere)

Ein Volk, ein Reich, zwei Führer. Dat is het basisidee van ‘De zoon van’, het eerste lange avontuur van Boerke, het bekende personage van de Gentse stripmaker Pieter de Poortere. Was Boerke bij ons totnogtoe vooral bekend van de paginagags in Focus Knack, dan maakt De Poortere met dit album – in opdracht van de Franse stripreus Glénat, overigens – een doorlopend verhaal. Centraal staat het gegeven dat niet alle zaad van Hitler op de rotsen zou gevallen zijn, zodat er ergens op de wereld een zoon rondloopt. Dat moet dan uiteraard Boerke zijn. De vader start een zoektocht naar zijn zoon.

De uitwerking van dat gegeven is héél hard om te lachen. Tekstloze stripplaten worden afgewisseld met zoekplaten, en door dat alles heen loopt een bij vlagen hilarisch verhaal met een spectaculaire ontknoping. Het beste ‘Boerke’-album tot vandaag, dat een internationale doorbraak verdient. De kaarten hebben nog nooit zo goed gelegen. (ZS)

Pieter de Poortere
‘De zoon van’, Oog&Blik/De Bezige Bij, 60 blz., €14,90.
****

5 December 2010, 07:11 admin
Sluit

Stripgids is dood,
leve Stripgids!

Het nieuwe Stripgids is niet alleen dikker en groter, maar ook interessanter dan ooit tevoren. Vanaf 15 juni overal te verkrijgen, en aan een vriendelijke prijs.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina