Strip Turnhout


Recensie

Alfa, 1ste wapenfeiten 1: Vuurdoop (Herzet & Loutte)

Ik heb het altijd uitermate knap gevonden hoe stripauteurs er schijnbaar moeiteloos in slagen om een verhaal te vertellen binnen de vastgelegde 48 pagina’s. Toegegeven, soms was er wel eens een truc van de foor nodig (een volledige pagina of een overbodige close-up) om er zonder kleerscheuren te geraken, maar de mannen deden het toch maar. In deze spin-off van ‘Alfa’ is er echter zoveel te vertellen dat de nerveuze mise-en-scène van tekenaar Loutte wel eens in het gedrang komt door een extra large tekstballon, terwijl hij even verder dan weer zoveel actie op een pagina moet proppen dat de tekstkaders gemakshalve overboord gegooid worden. Hier waren een paar extra bladzijden dus zeker geen overbodige luxe geweest.

Het album verhaalt de eerste combatavonturen van de jonge Alfa, nog voor hij ingelijfd wordt bij de CIA. Spannend zeker, maar bij wijlen ook ongehoord ingewikkeld. Een album om het kopje bij te houden. (MS)

Emmanuel Herzet & Eric Loutte
‘Alfa, 1ste wapenfeiten 1: Vuurdoop’, Le Lombard, 48 blz., €6,50.
***

5 December 2010, 06:56 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina