Strip Turnhout


Recensie

De aantekeningen van Darwin 1: Het Oog van de Kelten (Ocaña & Runberg)

Ik heb altijd beweerd dat ik meer geschiedenis geleerd heb uit stripboeken dan van mijn leerkrachten in het middelbaar. Dat die these zeker niet altijd opgaat, moest ik ook weer denken bij het lezen van deze ‘Darwin’. Runberg (ook bekend van ‘Hammerfall’ en ‘Orbital’) misbruikt de historische Charles Darwin en kneedt hem tot een geile zuiplap die weinig sympathie opwekt bij de lezer en buiten de naam en het feit dat hij wetenschapper is, nog weinig te maken heeft met het historische personage. Wat er dan overschiet, is een (toegegeven) redelijk spannende thriller die jammer genoeg niet erg coherent in beeld wordt gebracht door Ocaña (‘Messiah complex’ en het 7de deel van ‘Kookaburra Universe’) en die alleen het verschil lijkt te maken in zijn gedetailleerd gepenseelde uiteengereten lijken.

Ik vrees ervoor of deze reeks fit genoeg is om te overleven binnen het alweer rijke stripaanbod van 2010. Misschien lusten de apen er wel pap van? (MS)

Edouarda Ocaña & Sylvain Runberg
‘De aantekeningen van Darwin 1: Het Oog van de Kelten’, Le Lombard, 56 blz., €6,95.
**

5 December 2010, 11:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina