Strip Turnhout


Recensie

Skydoll Spaceship collection 1 (Barbucci, Canepa e.a.)

Noa de Skydoll is een poppemieke, gecreëerd om de mensen op alle mogelijke manieren ter wille te zijn. De reeks kreeg al heel wat aandacht in diverse media omdat er naast het wat afgezaagde android-vs.-mensverhaaltje ook religieuze, maatschappijkritische en esoterische facetten belicht worden en kan ondertussen op een grote schare fans rekenen. In de reguliere reeks zijn er sinds 2000 al drie delen verschenen en de fans kijken al jaren reikhalzend uit naar de volgende aflevering ‘Sudra’. De Amerikaanse versie van de strip werd al gauw onder een spervuur van kritiek bedolven, o.m. door de erotische inslag van heel wat scènes.

Deze ‘Spaceship collection’ vat je best op als een soort van prequel bij de reeks. Het karakter van protagonist Noa wordt in zes deeltjes (elk met een andere tekenaar) verder uitgediept. De scenario’s en tekeningen zijn zeker niet allemaal even sterk en voor ondergetekende was het allemaal wat weinig beklijvend. De die-hard Skydolladepten zullen echter zeker niet teleurgesteld zijn in deze zes verhaaltjes-voor-het-slapengaan. (MS)

Alessandro Barbucci, Barbara Canepa e.a.
‘Skydoll Spaceship collection 1’, Silvester, 72 blz., €19,95.
***

5 December 2010, 10:54 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina