Strip Turnhout


Recensie

The Walking Dead (Kirkman, Moore, Adlard & Rathburn)

Of we de televisiereeks gebaseerd op de comic van tekstschrijver Robert Kirkman ooit op de Nederlandstalige televisiezenders mogen aanschouwen, is koffiedik kijken. Maar wie heeft een tv-serie nodig wanneer de Nederlandse uitgeverij Silvester ons nu al laat kennismaken met de intrigerende en zeer uitgekiende zombiewereld van ‘The Walking Dead’? In de reeks maken we kennis met Rick Grimes, politieagent die tijdens zijn dienst wordt neergeschoten en zo in een diepe coma verzeild raakt. Als Grimes na een maand ontwaakt, blijkt de wereld overbevolkt te zijn met wandelende doden. De flik blijft echter niet bij de pakken zitten en gaat mee op zoek naar zijn vrouw en zoontje. Hij vindt ze terug – sorry, al een (heel) kleine ontknoping verraden – aan de rand van de stad Atlanta – waar een kleine gemeenschap ontstaan is die vecht om niet opgevreten te worden door de strompelende zombies. Gratuit geweld wordt er gebruikt om de zombies te doden maar ‘The Walking Dead’ is geen ordinaire hak-de-zombies-in-de-pan-strip. Integendeel, door de strip in een kleine gemeenschap te plaatsen, krijgt Kirkman de kans om heel wat menselijke reacties –  van verliefdheid tot jaloezie, van radeloosheid tot sterk leiderschap, van verdriet tot vreugde – uit te werken en er als het ware een soapachtige, meeslepend en verslavend verhaallijn in te steken. De eerste twee zwart-wit albums van ‘The Walking Dead’, getekend door Charlie Adlard en Tony Moore, zijn puur en onversneden rock ’n roll met zombies. Watch your back en read in silence! (KM)

Robert Kirkman, Tony Moore, Charlie Adlard & Cliff Rathburn
‘The Walking Dead’ (twee delen verschenen), Silvester, 136 blz., €19,95.
****

5 December 2010, 11:57 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina