Strip Turnhout


Recensie

Merlijn: de saga (Istin, Lambert & Stambecco)

Uitgeverij Silvester brengt in enkele maanden tijd de volledige ‘Merlijn’-reeks op de markt en vult zo ook weer de leemte in die wijlen uitgeverij Talent na deel 6 had achtergelaten. Voor de ‘instappers’ is dat natuurlijk een dure bedoening, aangezien men voorlopig alleen een hardcovereditie heeft voorzien, weliswaar inclusief een mooie verzamelbox.

Loont het nu de moeite om onze dertiende maand aan deze reeks te besteden? Het antwoord is dubbel: ja en nee. Istin (bekend van o.a. ‘De druïden’ en ‘De legenden van Korrigan’) mag zich stilaan een kenner noemen op het gebied van de Keltische mythologie, maar bezondigt zich nogal eens aan overdaad in zijn scenario’s. Ook hier gooit hij weer heel wat verhaallijnen en semi-historische gebeurtenissen op een hoopje en dat verhindert regelmatig de vlotte lectuur. Lezers die zich verwachten aan de wat klassiekere Merlijn (zie ook: ‘De Rode Ridder’, ‘Excalibur’) zullen dus even moeten slikken.

Lambert (‘De laatste Kathaar’, ‘Flor de Luna’) maakt mooie plaatjes bij dit ingewikkelde verhaal, maar toch lijkt ook hij wat verloren te lopen in ‘the magic kingdom’ van Istin. (MS)

Jean-Luc Istin, Eric Lambert & Stambecco
‘Merlijn: de saga’, Silvester, 48 blz., €16,95.
***

5 December 2010, 15:29 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina