Strip Turnhout


Recensie

Hollywood 1: Flashback (Malès & Manini)

Scenarist Jack Manini kennen we nog van het uitstekende ‘De wet van de Kanun’ waar hij de thematiek van de Albanese bloedwraak wist te verwerken in een beklijvende trilogie (zie ook  Jef Geeraerts’ ‘Dossier K’). In dit eerste deel van ‘Hollywood’ krijgen we inkijk in de ménage à trois van Max Lexter, Tom Mix en Janet Cannary en hun experimenten met de kinetoscoop, een voorloper van de filmprojector. Door feit en fictie te mengen, schotelt Manini ons een geloofwaardig verhaal voor waarin de begindagen van Hollywood centraal staan. Dat ‘mister lightbulb’ Thomas Alva Edison hier de slechterik van dienst is, nemen we er graag bij. Dit alles wordt heel filmisch in beeld gebracht door Malès (‘Hemingway’, ‘Lucy’ en enkele delen van het maffia-epos ‘Bloed en stilte’). We zijn benieuwd of beide heren dezelfde drive kunnen aanhouden in de volgende vier delen. De ‘pilot’ oogt in elk geval veelbelovend. (MS)

Marc Malès & Jack Manini
‘Hollywood 1: Flashback’, Glénat, 56 blz., €14,50.
***

5 December 2010, 17:09 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina