Strip Turnhout


Recensie

Het derde testament: Julius I (Alice, Dorison & Recht)

Een klein decennium na de oorspronkelijke vierdelige cyclus rond het ‘Derde testament’, slaan Alice en Dorison de handen weer in elkaar voor deze opvolger, die je gelukkig ook als een op zichzelf staande reeks kunt lezen. Het nieuwe hoofdpersonage is Julius Publius Vindex, een machtige generaal die na het uitlekken van een samenzwering in ongenade is gevallen en verbannen wordt naar een zwavelmijn in Judea. De tegenspeler van deze brute houwdegen is een onverbeterlijke pacifist die door de joden ingehaald wordt als de nieuwe Messias. Alice heeft het gros van het tekenwerk deze keer overgelaten aan Robin Recht en dat is wel jammer. Nergens krijgen we een glimp van de grootsheid van de eerste delen te zien, zodat je je steeds afvraagt wat deze reeks had kunnen zijn met Alice zelf achter de tekentafel. Ik ga me niet uitspreken of dit derde testament een beter verhaal biedt dan het oude of het nieuwe, in elke doorsnee-kerk hangen in elk geval prentjes die het origineel beter tot zijn recht doen komen. (MS)

Alex Alice, Xavier Dorison & Robin Recht
‘Het derde testament: Julius I’, Glénat, 80 blz., €16,50.
***

5 December 2010, 18:08 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina