Strip Turnhout


Recensie

De zaak Dominici (Bresson & Follet)

Al op de eerste bladzijde ken je in grote lijnen de plot van ‘De Zaak Dominici’: een drievoudige moord, een langlopend onderzoek waarbij een hele familie centraal staat, en een celstraf voor de patriarch. Maar dat geeft niet. In Frankrijk is de zaak bijna even berucht als bij ons de affaire Dutroux. Daar hoef je dus geen whodunit van te maken.

Bresson en oude rot Follet werpen zich eerder op hoe de politie de zaak heeft aangepakt. En daaruit blijkt dat er nogal een rommeltje van gemaakt is. Met het uitgangspunt zit het dus goed. Helaas laten de auteurs evenveel steken vallen als inspecteur Sébeille. Te vaak houden ze er een hels verteltempo op na, wat volgepropte, monotone pagina’s oplevert, met te veel knullige teksten. “De tijd verstrijkt en de waarheid vervluchtigt”, luidt een van de bedenkingen van de onderzoeker. Dat zo’n aansprekend verhaal bulkt van dergelijke clichés is een gemiste kans. (WLE)

Pascal Bresson & René Follet
‘De zaak Dominici’, Glénat, 64 blz., €16.
**

5 December 2010, 15:36 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina