Strip Turnhout


Recensie

Tom Carbon 1: in goed gezelschap + Tom Carbon 5: de knetterende gek (Cromheecke & Letzer)

Onze lezers kennen Luc Cromheecke en zijn kompaan Laurent Letzer als de geestelijke ouders van ‘Plunk’, vaste gast in dit blad met zijn ongewone avonturen. De niet meer zo piepjonge liefhebbers onder de lezers zullen zich echter ook herinneren dat veteranen Cromheecke en Letzer vijfentwintig jaar geleden (!) een bijzonder, knotsgek soort gagstrip uitvonden. Plunk maakte voor het eerst zijn opwachting in ‘Taco Zip’ (op scenario van Fritzgerald, maar met hulp van Letzer), Tom Carbon van zijn kant diste zijn eerste prettig gestoorde verhalen op tegen zijn neefje, de buurman, en al wie goedgelovig genoeg was om mee te kunnen in de rare bochten van zijn buitensporige fantasie. Uiteraard niet altijd met de aangenaamste gevolgen voor Carbon en kornuiten.

De nieuwe uitgeverij Strip 2000 stelt de waanzin van Tom Carbon weer beschikbaar… én gooit meteen een lading gloednieuwe gags van deze knetterende gek binnen. Een inspiratiebron voor de Kim Duchateaus van deze wereld en lang voor ‘Great lies to tell small kids’ een doldwaze variant op hetzelfde concept. (KVR)

Cromheecke & Letzer
‘Tom Carbon 1: in goed gezelschap’, Strip 2000, 47 blz, €8,95 (hardcover €19,95).
‘Tom Carbon 5: de knetterende gek’, Strip 2000, 46 blz, €7,95 (hardcover €19,95).
***

5 December 2010, 08:02 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina