Strip Turnhout


Recensie

Weg (Ephameron & Van Oudheusden)

Als illustratrice en beeldend kunstenaar met een internationale reputatie waagt Ephameron (pseudoniem van Eva Cardon) zich met ‘Weg’ voor het eerst aan een strip. In deze korte graphic novel wisselt scenarist Pieter Van Oudheusden korte verhalen over Beer en Kleine Vos af met het verhaal van de schrijfster van deze verhalen. Ze kampt met een gebrek aan inspiratie om haar boek tot een goed einde te brengen. Ze zoekt de buitenwereld op. Met dit losse gegeven gaan de auteurs op een ongedwongen manier aan de slag. De breuk tussen tekst en beeldverhaal blijft nu en dan net te bruusk om optimaal van het album te kunnen genieten. Anderzijds wendt Ephameron haar talent voor verstilde beelden maximaal aan om de indrukken van de hoofdfiguur overtuigend in beelden te vertalen. Na twee goed ontvangen bundels van haar illustratiewerk maakt ze wat ons betreft meteen een goede indruk als tekenares van ‘Weg’. Ook de samenwerking met de ervaren Van Oudheusden smaakt naar meer, want beide auteurs hebben een grote hang naar poëzie, de ene in tekst, de andere in beelden. Na haar ervaring met ‘Weg’, zijn we benieuwd welke weg Ephameron met een volgend verhaal in zal slaan. (MB)

Ephameron & Pieter Van Oudheusden
‘Weg’, Bries, 48 blz., €16,50.
***

5 December 2010, 15:39 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina