Strip Turnhout


Recensie

Weg (Ephameron & Van Oudheusden)

Als illustratrice en beeldend kunstenaar met een internationale reputatie waagt Ephameron (pseudoniem van Eva Cardon) zich met ‘Weg’ voor het eerst aan een strip. In deze korte graphic novel wisselt scenarist Pieter Van Oudheusden korte verhalen over Beer en Kleine Vos af met het verhaal van de schrijfster van deze verhalen. Ze kampt met een gebrek aan inspiratie om haar boek tot een goed einde te brengen. Ze zoekt de buitenwereld op. Met dit losse gegeven gaan de auteurs op een ongedwongen manier aan de slag. De breuk tussen tekst en beeldverhaal blijft nu en dan net te bruusk om optimaal van het album te kunnen genieten. Anderzijds wendt Ephameron haar talent voor verstilde beelden maximaal aan om de indrukken van de hoofdfiguur overtuigend in beelden te vertalen. Na twee goed ontvangen bundels van haar illustratiewerk maakt ze wat ons betreft meteen een goede indruk als tekenares van ‘Weg’. Ook de samenwerking met de ervaren Van Oudheusden smaakt naar meer, want beide auteurs hebben een grote hang naar poëzie, de ene in tekst, de andere in beelden. Na haar ervaring met ‘Weg’, zijn we benieuwd welke weg Ephameron met een volgend verhaal in zal slaan. (MB)

Ephameron & Pieter Van Oudheusden
‘Weg’, Bries, 48 blz., €16,50.
***

5 December 2010, 15:39 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina