Strip Turnhout


Recensie

Vinkenbrood – eerste periode (Lax)

Met ‘Vinkenbrood’ levert Lax een wel heel apart vervolg af op zijn wielerstrip ‘De Teenloze Adelaar’. Want het hoofdpersonage zelf duikt niet meer op, omdat Amedée de eerste wereldoorlog niet overleefd heeft. Zijn dochter heeft dat wel, en verblijft in een weeshuis. Daarnaast maken we kennis met Quinten Ternois, een collega-wielrenner die de oorlog wel is doorgekomen en het zwarte schaap van zijn familie is.

Lax kan zich hier visueel weer volledig uitleven. Het harde werk in de koolmijnen, kilometers malen over verzakte kasseiwegen en moeten slapen in een stinkende slaapzaal: de Fransman is een meester in het weergeven van situaties waarvan een normaal mens moedeloos wordt.

Het enige minpuntje: de twee grote verhaallijnen zijn slechts vaag met elkaar verwant, en dat komt de coherentie niet ten goede Hopelijk trekt Lax dit in het volgende deel recht. (WLE)

Christian Lax
‘Vinkenbrood – eerste periode’, Daedalus, 70 blz., €19,95.
***

5 December 2010, 18:22 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina