Strip Turnhout


Recensie

Vinkenbrood – eerste periode (Lax)

Met ‘Vinkenbrood’ levert Lax een wel heel apart vervolg af op zijn wielerstrip ‘De Teenloze Adelaar’. Want het hoofdpersonage zelf duikt niet meer op, omdat Amedée de eerste wereldoorlog niet overleefd heeft. Zijn dochter heeft dat wel, en verblijft in een weeshuis. Daarnaast maken we kennis met Quinten Ternois, een collega-wielrenner die de oorlog wel is doorgekomen en het zwarte schaap van zijn familie is.

Lax kan zich hier visueel weer volledig uitleven. Het harde werk in de koolmijnen, kilometers malen over verzakte kasseiwegen en moeten slapen in een stinkende slaapzaal: de Fransman is een meester in het weergeven van situaties waarvan een normaal mens moedeloos wordt.

Het enige minpuntje: de twee grote verhaallijnen zijn slechts vaag met elkaar verwant, en dat komt de coherentie niet ten goede Hopelijk trekt Lax dit in het volgende deel recht. (WLE)

Christian Lax
‘Vinkenbrood – eerste periode’, Daedalus, 70 blz., €19,95.
***

5 December 2010, 18:22 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina