Strip Turnhout


Recensie

Elsje 4: Geniet maar van jezelf zolang je jong en onbedorven bent (Hercules & Valkema)

Elsje’, de gagreeks van tekenaar Gerben Valkema en scenarist Eric Hercules, mag ondertussen tot een vaste waarde in het Nederlandse humoristische striplandschap gerekend worden. Het vierde reguliere album gaat verder op de ingeslagen weg.  Hilarische conversaties met het onzichtbare vriendje, recht-voor-de-raapse antwoorden die de juf telkens weer huilend op de wc-pot doen belanden, een informatieve schoolblog die leidt tot een bankoverval, balletmensen die de vergelijking met een bokswedstrijd kunnen doorstaan en de fantasie van Elsje die meer dan eens op geweldige wijze met de werkelijkheid op de loop gaat. Laat het duidelijk zijn: het hoge knuffelgehalte van Elsje staat in schril contrast met wat ze allemaal meemaakt. Humor met een prettig hoekje af. (KM)

Eric Hercules & Gerben Valkema
‘Elsje 4: Geniet maar van jezelf zolang je jong en onbedorven bent’, Don Lawrence Collection, 96 blz., €9,95.
***

5 December 2010, 18:31 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina