Strip Turnhout


Recensie

Hammertime (Jeroom)

Moest niet zowat iedereen Jeroom al kennen als Humo’s huiscartoonist, dan zou het evenmin moeilijk zijn om hem te introduceren. Pornovlinders, verstrooide mummies, getransplanteerde kringspieren: begrijpt u wat ik bedoel?

Bij elke bladzijde weet je: hier zou ik écht nooit zelf op kunnen komen. Misschien maar goed ook, want als Jerooms kronkels de referentie zouden zijn voor een gemiddeld stel menselijke hersenen, leefden we in een vreemde wereld. Prostitutie in Sesamstraat, pantoffeldierjagers, of Derrick als zombie: moet er nog gezond verstand zijn?

Nee dus. Jeroom is een getalenteerd tekenaar, die schijnbaar moeiteloos alle stijlen assimileert, altijd in functie van de grap. Daarnaast ontpopte hij zich de laatste jaren als een meester in het gebruik van de collagetechniek. Vooral Christus, publiciteit, en de grote werken uit de schilderkunst moeten het zo ontgelden, maar eigenlijk is niks veilig. Bij het lezen van ‘Hammertime’ draaide mijn maag soms om, maar dat was zonder uitzondering van het lachen. (KVR)

Jeroom
‘Hammertime’, Vrijdag, geen paginering, €14.90.
****
 

5 December 2010, 15:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina