Strip Turnhout


De Stripspeciaalzaak stopt met papieren nieuwsbrief

De 67ste nieuwsbrief van De Stripspeciaalzaak is meteen ook de laatste die verschenen is.

De Stripspeciaalzaak, de Vlaamse overkoepelende organisatie van stripspeciaalzaken in Vlaanderen en Nederland, stopt met zijn tweemaandelijkse nieuwsbrief op papier, die de stripwinkeliers gratis konden meegeven aan hun klanten. ’Het algemene argument is dat de klanten het toch al online hebben gelezen, de info op papier is achterhaald’, wordt als reden meegegeven in een mededeling gericht aan de deelnemende stripwinkels. De website wordt nu prioriteit voor De Stripspeciaalzaak.

De nieuwsbrief van De Stripspeciaalzaak verscheen voor het eerst, vier pagina’s dik en in zwart-wit met een steunkleurtje, in september 2000. Pas vijf jaar later kreeg de papieren versie een digitaal broertje.  Het succes van de website, die dagelijks vernieuwd wordt met o.a. stripnieuws en recensies, oversteeg echter elke verwachting. Bijna maandelijks kon een nieuw bezoekersrecord genoteerd worden. Vorige maand alleen al kon de website afklokken op 83.000 visits.  De papieren nieuwsbrief  wordt dus nu het slachtoffer van dat succes want ook al steeg de oplage met het groeiend aantal deelnemende winkels (momenteel 56), toch verloren veel klanten hun interesse zodat steeds meer winkels met overschotten achterbleven. De afgelopen 10 jaar verschenen er 67 nummers.  Alle pijlen worden nu gericht op de website die, naast de talrijke al bestaande rubrieken, in 2011 nog zal aangevuld worden met nieuwe rubrieken.

Wie moeilijk afscheid kan nemen van de papieren nieuwsbrief van De Stripspeciaalzaak kan alle verschenen nummers downloaden op deze speciale PDF-pagina.

15 December 2010, 16:17 admin

Anima filmfestival 2020

22 February 2020, 09:40 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel


Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina