Strip Turnhout


De Zwarte Madam op iPad

De feestelijkheden rond 65 jaar ‘Suske en Wiske’ worden afgesloten met de publicatie van het feestalbum ‘De stuivende stad’, waarin Antwerpen het decor levert voor een nieuwe ontmoeting met niemand minder dan de Zwarte Madam. Het album sluit daarmee niet alleen naadloos aan bij de klassieke avonturen van de twee helden, het is ook helemaal van vandaag. Want bij het album wordt ook een cd geleverd waarop je een luisterversie van het album aantreft.

Die werd geproduceerd door Het Geluidshuis, bekende producent van Vlaamse luisterboeken. Een indrukwekkende cast aan Vlaamse acteurs sprak de stemmen in: Koen De Graeve, Govert Deploige, Amaryllis Uitterlinden, Sien Eggers, Koen Van Impe, Vic De Wachter, Gène Bervoets, Jakob Beks, Ludo Hellinx, Sarah Vertongen, Nico Sturm, Stijn Cole, Axel Daseleire en Freek Braekman. Ook ‘Suske en Wiske’-scenarist Peter Van Gucht neemt een rolletje voor zijn rekening. Maar daar blijft het niet bij. Van ‘De stuivende stad’ werd ook een applicatie gemaakt, die zowel op iPad, iPhone als iPodTouch gedownload kan worden. Die biedt het hele album digitaal aan, met animatie, maar vooral met de luisterversie erin geïntegreerd. Een unicum in het Vlaamse striplandschap.

Om de applicatie te promoten, sloot Standaard Uitgeverij mediadeals met het Vlaamse weekblad Knack en de Nederlandse krant De Telegraaf. Vanaf 8 december loopt er bij hen een actie waar je één van de vijf iPads kan winnen met daarop de Suske en Wiskeapplicatie. Vanaf 8 december wordt de applicatie gratis aangeboden voor iedereen, pas vanaf 15 december, wanneer ook het album met luisterstrip in de winkel ligt, wordt de applicatie betalend.

8 December 2010, 15:08 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina