Strip Turnhout


Gratis online strip vergezelt animatiefilm ‘Megamind’

Vanaf 15 december 2010 loopt ‘Megamind’, de nieuwe 3D-animatiefilm van Amerikaanse filmstudio Dreamworks, in de filmzalen. Om de release van deze film in de kijker te zetten, werd ook een strip gemaakt van dertig bladzijden die u alvast kennis laat maken met de hoofdpersonages die ‘Megamind’ bevolken. ‘De machtsgreep van Megamind’ is hier gratis te lezen.

In de animatiefilm ‘Megamind’ maken we kennis met de grootste superschurk die de wereld ooit gezien heeft. Maar hoewel een kwaadaardig genie, succesvol in zijn activiteiten is superschurk Megamind niet. Daar steekt de schijnbaar onoverwinnelijke superheld Metro Man steeds een stokje voor. Wanneer door toedoen van Megamind Metro Man het leven laat, staat er Megamind niets meer in de weg om de macht te grijpen in Metro City. Het voelt echter wat vreemd aan om zonder tegenwerking de superschurk te spelen en Megamind maakt werk van een supertegenstander, namelijk Titan, die hem het vuur aan de schenen kan leggen. Titan voelt er echter niet veel voor om de lamme goedzak te spelen en besluit zelf de rol van superschurk op zich te nemen. En dat bezorgt Megamind dan weer de nodige zorgen.

‘Megamind’ is een productie van Dreamworks, de filmstudio die eerder al ‘Shrek’, ‘Madagascar’ en ‘Kung Fu Panda’ maakte. De Vlaamse stemmen werden ingesproken door o.a. Gene Bervoets, Pieter Embrechts, Nathalie Meskens en ‘Suske en Wiske’-scenarist Peter Van Gucht. Meer info over ‘Megamind’ vindt u hier.

MEGAMIND Vanaf 15 december in de bioscoop
Geüpload door WTBBelgium. – Het hele seizoen en gehele afleveringen online.

14 December 2010, 12:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina