Strip Turnhout


Het Nieuwsblad wordt ‘Suske en Wiske’-krant

Naar aanleiding van de 65ste verjaardag van de stripreeks ‘Suske en Wiske’ zal de krant Het Nieuwsblad op 17 december 2010 helemaal in het teken staan van het bekende duo.

De geestelijke kinderen van Willy Vandersteen (1913-1990) promoveren voor een dag tot hoofdredacteur van de krant. Suske, Wiske, Lambik, Tante Sidonia, Jerom en de talrijke andere kleurrijke personages die de strip bevolken, mogen nu een hele krant vullen. Omdat de krant uiteraard actualiteitsgebonden is, zullen de tekenaars en scenaristen van Studio Vandersteen verhuizen naar de redactie van Het Nieuwsblad om zo in samenwerking met de journalisten een unieke krant te maken.

De verjaardagstrein is ondertussen op volle snelheid aan het komen. Zo rijdt er nog tot eind januari een ’Suske en Wiske’-tram door de provincie Antwerpen en op zondag 19 december palmen de striphelden het Antwerpse De Coninckplein in. Het plein wordt dan omgevormd tot een heus stripplein waar  tal van activiteiten voor het hele gezin worden georganiseerd.

De ‘Suske en Wiske’-applicaties voor de iPad en iPhone, die deze week werden gelanceerd, kennen ondertussen een groot succes. Amper een dag nadat de applicatie geïntroduceerd werd gesteld in de Apple Apps Store, tikte de teller af op 27.325 downloads. De applicatie blijft nog gratis te downloaden tot en met 14 december 2010. Daarna kan dat enkel nog tegen betaling. Ondertussen tracht het stripduo ook nog steeds internationaal potten te breken. Zo verschijnt in februari 2011 in Noord-Amerika de animatiefilm ‘De Texasrakkers’ op DVD en Blu-ray. Een van de stemmen wordt ingesproken door de countryzanger Billy Ray Cyrus.

10 December 2010, 10:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina