Strip Turnhout


Roodhaar is knapste stripbabe

Roodhaar, de knappe sidekick van Storm uit de gelijknamige stripreeks van Don Lawrence, werd door de lezers van De Stripspeciaalzaak verkozen tot aantrekkelijkse stripheldin. De top 3 wordt vervolledigd door de Nederlandse avonturierster Franka en stewardess Natasja. De lezers van De Stripspeciaalzaak nomineerden in totaal 540 stripdames.

Roodhaar, ontsproten uit het brein van de Britse striptekenaar Don Lawrence, laat weinig ‘Storm’- en stripliefhebbers koud. De roodharige strijdster - what’s in a name –  staat al ettelijke albums aan de zijde van Storm en treedt regelmatig op met een minimum aan kledij. Haar een stoeipoes noemen, is echter niet aan te raden want een katje om zonder handschoenen aan te pakken is ze ook niet. De reeks ‘Storm’ kent een ware opleving door de herstart van de populaire strip getekend door Romano Molenaar en Jorg De Vos. Een herstart die massaal werd opgepikt en geapprecieerd door het grote publiek. Begin volgend jaar verschijnt in het tweewekelijkse stripblad Eppo de voorpublicatie van een nieuw verhaal, getekend door het nieuwe ’Storm’-auteursteam Minck Oosterveer en Willem Ritstier. Ook Franka, gecreëerd door de Nederlandse stripauteur Henk Kuijpers, scoort in deze top. De stripheldin werd al in 1974 geïntroduceerd en evolueerde in al die jaren tot een knappe vrouw die heel wat mannenharten sneller doet slaan. De aanwezigheid van het nodige naakt in de strip houdt die evolutie niet tegen. Natasja, de bekendste stewardess uit stripland die dit jaar haar veertigste verjaardag viert, sluit de top 3 af.

De volledige top van aantrekkelijkste heldinnen is te bekijken op de website van De Stripspeciaalzaak.

10 December 2010, 15:39 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina