Strip Turnhout


Recensie

Nero: vijf klassieke verhalen (Sleen)

Monumentenzorg. Dat is wellicht de beste omschrijving voor wat Standaard Uitgeverij doet met het werk van Marc Sleen. Eens in de zoveel tijd wordt een reeks van vijf klassieke ‘Nero’-verhalen in een mooie gekartonneerde versie op romanformaat op de markt gebracht. De eerste vijf albums die Sleen maakte na zijn overstap van uitgeverij Het Volk naar Standaard Uitgeverij zijn reeds uitgegeven en dat reeksje werd nog verdergezet. Met opnieuw enkele klassieke albums. Hier en daar had een beetje duiding voor hedendaagse lezers wellicht geen kwaad gekund. The Beatles en ‘All you need is love’ zullen de meeste mensen nog wel kennen, maar dat geldt niet voor alle verwijzingen van Sleen naar de toenmalige actualiteit. En één ding over deze mooie reeks heruitgaves houdt ons al een tijdje bezig: waarom begint de nummering opnieuw vanaf 1 van zodra er tien deeltjes verschenen zijn? Het wordt de lezer niet gemakkelijk gemaakt. (TH)

Marc Sleen
‘De paarse futen’, ‘De lolifanten’, ‘De matras van Madras’, ‘Kouwe Kwibus’ en ‘Arthur de vetvogel’, Standaard uitgeverij, €6,95 per deel.
****

13 January 2011, 14:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina