Strip Turnhout


Recensie

Nero: vijf klassieke verhalen (Sleen)

Monumentenzorg. Dat is wellicht de beste omschrijving voor wat Standaard Uitgeverij doet met het werk van Marc Sleen. Eens in de zoveel tijd wordt een reeks van vijf klassieke ‘Nero’-verhalen in een mooie gekartonneerde versie op romanformaat op de markt gebracht. De eerste vijf albums die Sleen maakte na zijn overstap van uitgeverij Het Volk naar Standaard Uitgeverij zijn reeds uitgegeven en dat reeksje werd nog verdergezet. Met opnieuw enkele klassieke albums. Hier en daar had een beetje duiding voor hedendaagse lezers wellicht geen kwaad gekund. The Beatles en ‘All you need is love’ zullen de meeste mensen nog wel kennen, maar dat geldt niet voor alle verwijzingen van Sleen naar de toenmalige actualiteit. En één ding over deze mooie reeks heruitgaves houdt ons al een tijdje bezig: waarom begint de nummering opnieuw vanaf 1 van zodra er tien deeltjes verschenen zijn? Het wordt de lezer niet gemakkelijk gemaakt. (TH)

Marc Sleen
‘De paarse futen’, ‘De lolifanten’, ‘De matras van Madras’, ‘Kouwe Kwibus’ en ‘Arthur de vetvogel’, Standaard uitgeverij, €6,95 per deel.
****

13 January 2011, 14:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina