Strip Turnhout


‘De Azuren Boeddha’ van Cosey gebundeld in integraaluitgave

Het Tibetaanse liefdesepos ’De azuren Boeddha’ van de Zwitserse stripauteur Bernard Cosey, dat eerder als tweeluik verscheen in de collectie Impressie(s) van uitgeverij Dupuis, is heruitgegeven in een luxueuze integraaluitgave. De striproman van de Zwitser wordt beschouwd als een van de klassiekers van het Europese stripverhaal.

Bernard Cosey beleefde zijn doorbraak in de jaren ‘70 met ‘Jonathan’, een stripreeks over een romantische reiziger (Jonathan) die een spirituele zoektocht naar zingeving onderneemt. Met one-shots als ‘Reis naar Italië’, ‘Op zoek naar Peter Pan’ en ‘De Azuren Boeddha’ is hij uitgegeroeid tot een van de grote namen in de wereld van het Europese beeldverhaal. ’De Azuren Boeddha’ vertelt het liefdesverhaal in bezet Tibet tussen Gifford, een jonge Engelsman op de vlucht voor het toekomstbeeld van de strenge Engelse kostschool, en het jonge meisje Lhahl, de reïncarnatie van een Tibetaanse mystica uit de XIVde eeuw en de bewaakster van een kostbare schat: de Azuren Boeddha. Wanneer de Chinese troepen Tibet binnenvielen, scheidden hun wegen. Dertien jaar later gaat Gifford weer op zoek naar Lhahl, op wie hij nog steeds hopeloos verliefd is.

De luxueuze integrale hardcoverversie van ‘De Azuren Boeddha’ telt 140 pagina’s, kost €23,95 en verschijnt op 26 janauri 2011. Een interview met de zwitserse auteur verscheen in Stripgids 13.

27 January 2011, 08:20 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina