Strip Turnhout


Eenzaamheid en waanzin centraal in nieuwe strip van Milan Hulsing

Fragment uit 'De Stad van Klei' (copyright Milan Hulsing)

Sinds 2008 werkte de Nederlandse stripauteur Milan Hulsing aan een graphic novel gebaseerd op ‘Al-Khaldiya’, een novelle van de Egyptische schrijver Mohamed El Bisatie. Deze maand verschijnt het resultaat ‘De Stad van klei’, een klepper van 160 pagina’s, bij uitgeverij Oog & Blik/De Bezige Bij.

Hulsings goed onthaalde albumdebuut ‘Wat Fred niet wist’ dateert ondertussen al van 2004. In 2008 verscheen nog het album ‘Een avontuur van Lana Planck’, een samenwerking met tekenaar Michiel De Jong met Hulsing als scenarist. Met ‘De Stad van Klei’, deels voorgepubliceerd in het magazine Eisner, staat de Nederlandse stripauteur weer prominent op de stripkaart.

De graphic novel speelt zich af in een broeierig Egypte en vertelt het verhaal van ambtenaar Salim, die het plan heeft opgevat salarissen en bonussen van een politiekorps van een verzonnen stad te innen. Zijn bankrekening zwelt langzaam aan, maar Salim verliest de grip op de realiteit. Zijn verzonnen stad laat hem niet met rust en zelfs de fictieve politiechef, wiens salaris hij nu int, zit hem op de hielen. In ‘De Stad van Klei’ heeft Milan Hulsing, die de afgelopen jaren in Caïro woonde, al zijn ervaringen en impressies van Egypte verwerkt. Het stripboek verschijnt in januari 2011 en kost €19,90.

5 January 2011, 12:00 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina