Strip Turnhout


In Memoriam voor springlevende Dick Matena

Op 30 januari 2011 is de Nederlandse stripauteur Dick Matena, bekend van zijn literaire verstrippingen van o.a. ‘Kaas’ en ‘Kort Amerikaans’, te gast in Oostende voor  ’IM (In Memoriam)’, een reeks waarin een centrale gast de vraag voorgelegd krijgt hoe hij of zij herdacht wil worden.

Eerst zal VTM-journalist Patrick Van Gompel, die van 1983 t.e.m. 2003 mede-organisator was van de Stripgidsdagen (de voorloper van Strip Turnhout), een In Memoriam uitspreken dat, naar eigen zeggen, ’stof zal doen opwaaien’. Daarna gaat de Bronzen Adhemar-winnaar van 2003 Dick Matena met Anna Luyten in gesprek over nalatenschap en voortleven in de herinnering. ‘IM (In Memoriam)’ is een initiatief van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in samenwerking met Vrijstaat O.

Meer info vindt u hier.

21 January 2011, 08:31 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina