Strip Turnhout


‘Liar Game’, de hippe opvolger van mangaklepper ‘Death Note’

Met de hippe manga ‘Liar Game’, die omschreven wordt als de opvolger van mangaklepper ‘Death Note’, lanceert Kana (Ballon Media) in januari 2011 de eerste van drie nieuwe mangareeksen. Voor de twee andere reeksen, ‘Ikigami’ en ‘Psyren’, is het wachten tot maart 2011.

In ‘Liar Game’ van Shinobu Kaitani maken we kennis met het eerlijke maar arme meisje Nao Kanzaki, die op een dag een pakketje ontvangt met een kaartje erbij waarop staat dat ze ingeschreven is voor het Liar Game Tournament, een wedstrijd waaraan 1 op 100.000 mensen mag deelnemen. Bij opening van het pakje, wat ook meteen betekent dat ze toestemt deel te nemen aan de wedstrijd, blijkt er 100 miljoen yen cash in te steken. Nao heeft 30 dagen de tijd om het speelkapitaal van haar tegenstander te stelen. Als ze daarin slaagt, mag ze het gestolen bedrag houden maar als de tegenpartij met haar geld gaat lopen, blijft ze achter met een even grote berg schulden. De naïeve Nao verliest al snel al haar geld en roept de hulp in van Shinichi Akiyama, een zwendelaar die net uit de gevangenis is vrijgelaten.

Volgens Koen Smet, mangarecensent van Stripgids en  de man achter de Mangaheuvel-website, begint de nieuwe reeks alvast heel belovend. In het vierde Mangaheuvelmagazine, waarin o.a. ook een interview met Kim Sanders van Kana staat, beschrijft hij ‘Liar Game’ vanaf het eerste deel boeiend. “De eerste games beginnen eenvoudig, maar je voelt dat het potentieel enorm is. Het scenario zit goed in elkaar en de mogelijkheden zijn oneindig. De complexiteit van de games en het manipuleren van anderen doen inderdaad aan ‘Death Note’ denken. Het uitgangspunt is totaal anders, maar toch zullen de fans van ‘Death Note’ hier ongetwijfeld van smullen!”, aldus Koen Smet.

‘Liar Game’ verschijnt op 26 januari 2011  en kost €8,50.

6 January 2011, 10:12 admin

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel

WREK, NOT WORK: retrospectieve Olivier Deprez

12 December 2019, 09:00 Roel

Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

1 December 2019, 10:29 Roel


Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel

Rusty Brown van Chris Ware in het Nederlands vertaald

27 November 2019, 15:04 Tom

Vrouwelijke cartoonisten stellen tentoon in Waasmunster

20 November 2019, 14:18 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina