Strip Turnhout


Staking bij l’Association

De medewerkers van l’Association, de Franse uitgeverij die o.a. ‘Persepolis’ van Marjane Satrapi uitgeeft, staken tegen het banenverlies die de uitgeverij treft. Met het stripfestival van Angoulême voor de deur is het risico groot dat de auteurs van l’Association niet worden vertegenwoordigd op het grootste internationale festival van Europa.

De zeven medewerkers van l’Association bezetten voor tien dagen de gebouwen van de uitgeverij. De staking is volgens de medewerkers het gevolg van de slechte communicatie met het bestuur over de 3 à 4 ontslagen, die op 1 februari 2011 worden doorgevoerd. De redenen om de ontslagen te rechtvaardigen, die werden meedegedeeld door directrice Patricia Perdrizet en stichtend lid en hoofd van de uitgeverij Jean-Christophe Menu, waren volgens de stakers niet duidelijk. Ze eisen nu dat de algemene vergadering, die sinds 2005 niet meer bijeengekomen is terwijl dat eigenlijk een jaarlijkse verplichting is, wordt bijeengeroepen. Daar moet de financiële situatie uit de doeken worden gedaan voor iedereen van de uitgeverij en waar kan gestemd worden voor een andere administratieve oplossing.

Jean-Christophe Menu van zijn kant vindt het jammer dat de interne crisis zo publiekelijk wordt gevoerd terwijl de uitgever er alles aan doet om het probleem op te lossen en zal oplossen.  

24 January 2011, 12:02 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina