Strip Turnhout


Recensie

Aardbei en Chocola (Aurita)

In 2004 reisde de Franse tekenares Aurelia Aurita (in 1980 geboren als Hakchenda Khun) twee keer naar Japan, om daar telkens voor een maand of wat te gaan wonen bij haar geliefde, de Franse stripauteur Frédéric Boilet. Als je haar verslag van die twee maanden mag geloven, zoals ze dat in ‘Aarbei en Chocola’ heeft neergetekend, heeft ze van het land niet echt veel gezien. Net zoals dat bij Henry Miller en Anaïs Nin het geval was, beperkt de wereld van beide minnaars zich tot elkaars lichaam, en kleurt de passie die ze in elkaar doen ontbloeien alles wat er om hen heen gebeurt.

Net als Nin houdt Aurita een soort dagboek bij , een verslag over hun verliefdheid waarin ze geen taboe of ontboezeming uit de weg gaat. Opwinding gaat bij verliefdheid hand in hand met onzekerheid, erotische ontdekkingen met lichamelijke ongemakken. En alles brengt ze onverbloemd in beeld – niet alleen de seks, maar ook de gesprekken achteraf en de andere expedities die ze met haar minnaar onderneemt, en die door hun verliefdheid een bijzondere glans krijgen. Precies die mengeling van passie en onbevangenheid, van romantiek en alledaagsheid; zorgt ervoor dat dit boek nooit gênant wordt, ook al kom je vaak meer te weten dan je lief is. Ook Aurita’s speelse en bijna kinderlijke tekeningen, die soms gewoon niet kunnen volgen bij wat ze allemaal wil vertellen, redden dit boek van het schandaalsfeertje om de hoek. Ondertussen verscheen in Frankrijk ook het tweede deel van ‘Aarbei en Chocola’. Liefhebbers hoeven dus niet lang op hun honger te zitten. (WL)

Aurélia Aurita
‘Aardbei en Chocola’, Xtra, 142 blz., €15.
***

28 February 2011, 17:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina