Net verschenen: Stripgids 23

Je bent hier:  Home » Nieuws » Net verschenen: Stripgids 23

De eerste Stripgids van 2011 ligt vanaf deze week in de openbare bibliotheken van de provincie Antwerpen, en later ook in de Vlaamse stripspeciaalzaken, en biedt een brede waaier aan interviews en artikels over het beeldverhaal aan. 

Zo kan je in het 23ste nummer van Stripgids vijf interviews terugvinden met nationale en internationale stripmakers. In een uniek dubbelinterview leggen Charel Cambré en Merho de totstandkoming van het twaalfde ‘Jump’-album uit, een album waarin de ‘Jump’-personages Brainz, Dweezil en Lisa de familie Kiekeboe over de vloer krijgt. Milan Hulsing, Nederlands stripauteur, woont en werkt in Caïro en tekende zijn ervaringen neer in de graphic novel ‘Stad van klei’. Hulsing vertelt honderduit over de opvolger van ‘Wat Fred niet wist’. De Franse stripauteur Emile Bravo spreekt uitgebreid over ‘Robbedoes: het dagboek van een fantast’ en het recent vertaalde ‘Mijn mama is in Amerika, en ze heeft Buffalo Bill ontmoet’.

Ook de Zwitserse stripauteur Frederik Peeters, bekend van o.a. ‘Blauwe Pillen’, en de Spaanse tekenaar Max (o.a. ‘Bardin de surrealist) worden aan de tand gevoeld in Stripgids 23. Nieuw sinds deze Stripgids is de korte quiz, die uw stripkkenis wil testen. Verder vindt u in de kersverse Stripgids een kortverhaal van Stedho en de gebruikelijke rubrieken met o.a. Leen Huet over ‘De Metabaronnen’ en Ronald Grossey over ‘Johan en Pirrewiet’ en de vaste strips.