Strip Turnhout


Veelgeprezen graphic novel ‘Stitches’ verschijnt in het Nederlands

Stitches’, de veelgeprezen graphic novel van de Amerikaanse auteur David Small, verschijnt in maart 2011 in Nederlandse vertaling bij Lebowski Publishers. In dit autobiografische boek, dat de titel ‘Sprakeloos’ meekreeg, vertelt Small over zijn tragische jeugd waarbij hij na een zogenaamde ongevaarlijke operatie zijn stem kwijtraakte doordat één van zijn stembanden was verwijderd.

De 65-jarige David Small groeide op in een gezin waarin iedereen een eigen taal spreekt. Onuitgesproken geweld vormt een belangrijk deel in de opvoeding van de jonge David. In ‘Sprakeloos’ vertelt hij op aangrijpende wijze over hoe de terreur in huis met de jaren alleen maar toeneemt. Als Small tien jaar is, groeit er een cyste in zijn nek, maar zijn ouders zijn te te veel bezig met zichzelf om er aandacht aan te besteden, hoewel vrienden van de familie hen smeken ernaar te laten kijken. Pas op zijn veertiende ondergaat David een operatie en blijkt het om een kankergezwel te gaan. Een tweede, zware operatie laat hem zonder stem en ook fysiek gehandicapt achter.

De vertaling van de neergetekende memoires van Small werd al eerder aangekondigd bij uitgeverij De Vliegende Hollander, dat toen de titel ‘Getekend’ droeg en in september 2010 zou verschijnen, maar wordt nu uitgegeven bij Lebowski Publishers,  dat onderdeel is van Dutch Media Uitgevers bv, waaronder ook de imprints Carrera, Moon en De Vliegende Hollander vallen.

Het 336 bladzijden tellende boek verschijnt in maart 2011 en kost 19,90 euro.

12 February 2011, 14:58 admin

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel

WREK, NOT WORK: retrospectieve Olivier Deprez

12 December 2019, 09:00 Roel

Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

1 December 2019, 10:29 Roel


Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel

Rusty Brown van Chris Ware in het Nederlands vertaald

27 November 2019, 15:04 Tom

Vrouwelijke cartoonisten stellen tentoon in Waasmunster

20 November 2019, 14:18 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina