Strip Turnhout


Recensie

Arata (Watase)

Arata’ speelt zich af in een mythische wereld waarin de goden samenleven met de mensen. De opvolging van de heersende prinses is echter niet verzekerd, want er zijn enkel mannelijke pretendenten. Terwijl het een meisje moet zijn. Daarom doet Arata zich als meisje voor, om zo de opvolging te kunnen verzekeren. Maar tijdens de ceremonie wordt de prinses vermoord en komt een opstand onder de goden aan het licht. Arata wordt onterecht beticht van de moord op de prinses.

We volgen eveneens de scholier Arata die zich in onze tijd bevindt. Hij is een atletische jongen die gepest wordt. Hij wordt verraden door zijn beste vriend en ziet het even niet meer zitten. Op dat moment wordt hij via een poort naar de mythische wereld van de andere Arata getransporteerd. De beide jongens zullen van universum veranderen en elkaars problemen moeten oplossen.

Yuu Watase (‘Alice 19th’) is één van die mangaka die ideale instapmanga levert. Ze heeft een erg aangename tekenstijl die zowel modern als leesbaar is, waarbij ze romantiek, fantasy en avontuur om een evenwichtige manier weet te vermengen. ‘Arata’ volgt een erg klassiek stramien. Allesbehalve een tegenvaller dus, maar een vertrouwd mangalezer zal vooral elementen aantreffen die hij al uit andere strips kent. Een beetje vernieuwing had geen kwaad gekund. (KS)

Yuu Watase
‘Arata’ (vier delen verschenen), Kurokawa, 192 blz., €7,45.
(Franstalig)
***

2 March 2011, 15:24 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina