Strip Turnhout


Recensie

Avengers: Disassembled (Bendis & Finch)

Marvels iconische heldenteam The Avengers krijgt in dit verhaal met een aanzienlijke crisis te kampen. In korte tijd wordt hun basis aangevallen, schieten enkele leden er het leven bij in en zorgt Tony Stark (Iron Man) er eigenhandig voor dat het team de steun van de Verenigde Naties verliest. Foute boel.  Al snel begint bij The Avengers het vermoeden te heersen dat deze doelgerichte en pijnlijk effectieve aanval enkel door een insider georkestreerd kan zijn.

Het opzet van de whodunnit is meeslepend, maar de conclusie volgt veel te snel. ‘Disassembled’ voelt aan als een verhaallijn met een begin en einde, zonder midden. Bendis haspelt alles in een sneltreintempo af en uiteindelijk blijven er meer vragen dan antwoorden over. Dit verhaal dient dan ook als prelude voor andere Marvel-projecten als ‘House of M’ en ‘Civil War’. Je leest het best samen met die andere bundels, want op zich stelt ‘Disassembled’ niet veel voor. Meer vertaalwerk voor de nieuwe uitgever Nona Arte dus. (BR)

Brian Michael Bendis/David Finch
‘Avengers: Disassembled’, Nona Arte Comics, 160 blz., €16,50.
**

2 March 2011, 15:14 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina