Strip Turnhout


Recensie

Witte termiet 3: Jacht zonder genade

De populairste stripsci-fi lijkt de laatste tijd wel uit de Laars te komen, ook al lijkt ‘Druuna’-man Serpieri (die hier het voorwoord verzorgt) wat op zijn lauweren te rusten. Na ‘Skydoll’ is het deze ‘Witte Termiet’ die –volgens de uitgeverij althans- hoge ogen gooit in het genre. De beide Marco’s weten dan ook hoe ze een vlot en pretentieloos scenariootje op papier moeten zetten met alle ingrediënten uit de sci-fi-trukendoos: een schoon madam, een kick-ass good-vs.-evil-verhaal en de nodige vreemde karikaturen die de spacerevue passeren.

Evangelisti is in Italië vooral actief als illustrator, maar heeft ook al een ‘Dylan Dog’ op zijn cv prijken. Hij slaagt erin om het scenario te doen vlammen met zijn diep gedecolleteerde Bianca en zijn catchy ruimteschepen die voor een keer eens niet op een afgedankte haardroger of een Enterprisekloon lijken.

Ik weet niet of er in Hollywood nog wat ademruimte is in het SFX-budget, anders is een verfilming van deze trilogie best te verantwoorden. Voor de hoofdrol mogen Charlize Theron, January Jones of Natasha Henstridge altijd wel eens langs de casting director passeren. Of –als het echt niet anders kan-  langs (MS).

Marco Bianchini, Marco Santucci & Patrizio Evangelisti
‘Witte termiet 3: Jacht zonder genade’, Uitgeverij L, 60 blz., €8,90.
***

2 March 2011, 13:34 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina