Strip Turnhout


Recensie

De boeken van de zieners 1: De bastaard (Gaudin & Sieurac)

Robin Hobb is de nom de plume van de Amerikaanse fantasyschrijfster Megan Lindholm die in het sword-and-sorcery-genre al heel wat bestsellers op haar naam heeft staan. Gaudin volgt in zijn stripscenario nauwgezet de lijnen die Hobb heeft uitgezet in het eerste deel van ‘De boeken van de zieners’, ook al kiest hij voor het lekker bekkende ‘de Bastaard’ in plaats van ‘Leerling en meester’ als titel.

We volgen de avonturen van Fitz, de bastaardzoon van ene prins Chevalric, die ondanks zijn vage afkomst toch een opleiding krijgt aan het hof van zijn grootvader, koning Vlijm. Hij wordt daar al snel geconfronteerd met de nodige intriges en kuiperijen, maar weet zich niettemin in de gunst te werken, zeker als blijkt dat hij beschikt over ‘Het Vermogen’.

In eerste instantie leek dit wat klassieke ridderverhaal een wat atypische keuze voor een uitgeverij als L, die toch vooral bekend staat om haar ‘Lanfeust’- en andere fantasyverhalen. Geleidelijk beginnen de magische elementen echter toch zachtjes te borrelen, gelukkig zonder dat de toverketel overkookt. (MS)

Jean-Charles Gaudin & Laurent Sieurac (naar het werk van Robin Hobb)
‘De boeken van de zieners 1: De bastaard’, Uitgeverij L, 48 blz., €17,50.
***

2 March 2011, 13:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina