Strip Turnhout


Recensie

Uur U: Deel 1: Russen op de maan (Duval, Pécau & Buchet)

Ze zijn schijnbaar populair: de ‘what if’- verhalen. Kregen we onlangs nog ‘Empire USA’ (Desberg e.a.) en ‘Nico’ (Berthet & Duval) voorgeschoteld, nu brengt Silvester een Nederlandse vertaling van de ‘Jour J-avonturen’ door diezelfde Duval en Pécau van ‘De Verborgen geschiedenis’. Door met verschillende tekenaars te werken, kan men bovendien een strak tempo in de publicatiefrequentie houden.

De cover van de strip viel in elk geval al op en dat was schijnbaar ook de bedoeling aangezien er een apart grafisch team voor ingehuurd werd. Het album zou perfect passen in het tijdschriftenrek van de dagbladhandel, ergens tussen Time en National Geographic in. Het verhaal dan? Da’s gewoon ok. Door een ramp met de Apollo 11 zijn het deze keer de Russen die als eerste op de maan landen met alle politieke en wetenschappelijke gevolgen vandien. De problemen met de Apollo 13 bewijzen trouwens dat een dergelijk scenario helemaal niet zo vergezocht is als het op het eerste gezicht lijkt. In deze reeks staan o.a. nog een alternatieve presidentsmoord en een hertekend mei ’68 op het programma. Misschien moeten de scenaristen de huidige regeringscrisis ook eens aan een what if-behandeling onderwerpen. Humor! (MS)

Fred  Duval, Jean-Pierre Pécau & Philippe Buchet
‘Uur U: Deel 1: Russen op de maan’, Silvester, 56 blz., €16,95.
***

2 March 2011, 14:07 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina