Strip Turnhout


Recensie

Liar Game (Kaitani)

In Stripgids 22 kondigde Alexis Dragonetti, de CEO van Ballon Media, aan dat er in 2011 een aantal nieuwe mangareeksen zou verschijnen. Trendy mainstreamstrips met interessante scenario’s, aldus Dragonetti. ‘Liar Game’ mocht in 2011 de spits afbijten.

Uit 100.000 mensen werd Nao Kanzaki uitverkoren om deel te nemen aan het Liar Game Tournament. Ze krijgt zomaar eventjes 100 miljoen yen in cash toegestuurd. Dit moet haar geluksdag worden. Te laat merkt ze echter de keerzijde van het Liar Game Tournament. Na dertig dagen moet je immers het geld terugbetalen aan de organisatie. Maar in de tussentijd word je wel verplicht tot een duel met een andere deelnemer aan de Liar Game. En in dat duel zet je je 100 miljoen yen op het spel, waardoor je na afloop van het duel een schuld kan hebben van 100 miljoen yen. Toch riskant… De Liar Game wordt gewonnen via bedrog, leugens en manipulatie. Nao Kanzaki maakt dan ook geen enkele kans op de zege want het meisje wordt gekenmerkt door twee karaktertrekken: naïef en goedgelovig. Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Meestermanipulator Akiyama is net uit de gevangenis ontslagen en reikt haar een helpende hand. Maar is Akiyama te vertrouwen? Of heeft hij niet voor niets zo lang in de gevangenis gezeten?

‘Liar Game’ begint vrij eenvoudig, maar je voelt meteen dat het potentieel van het scenario enorm is. De complexiteit van de spellen en de manier waarop een en ander gemanipuleerd wordt doen als vanzelfsprekend aan ‘Death Note’ denken. ‘Liar Game’ is in ieder geval voer voor de fans van die reeks. (KS)

Shinobu Kaitani
‘Liar Game’ (een deel verschenen), Kana, 224 pagina’s, €8,50.
****

2 March 2011, 14:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina