Strip Turnhout


Recensie

Het teken van de maan (Bonet & Munuera)

In 2004 duwde een bevriende striphandelaar ons het boek ‘Over de grenzen van de tijd…’ onder de neus. Prachtige cover, dat zagen we meteen, maar van de makers Georges Abolin en Olivier Pont (hun namen stonden niet eens op de cover) hadden we nog nooit gehoord. Het was zondermeer één van de mooiste strips die we dat jaar hebben gelezen. Een mooi poëtisch verhaal dat ergens over ging, uitstekend verteld en in beeld gebracht. Schoon, vonden wij.

‘Het teken van de maan’ heeft niet alleen de uitgever gemeen met ‘Over de grenzen van de tijd…’. Deze op een Spaans volksverhaal gebaseerde strip, getekend door voormalig ‘Robbedoes’-tekenaar Munuera, is op dezelfde manier levendig en weemoedig, poëtisch en spannend. Op de rode mantel van een hoofdpersonage na, werd de strip volledig in zwart-wit uitgewerkt, een keuze die wonderwel aansluit bij de sfeer van het verhaal. Op punten zal ‘Het teken van de maan’ wellicht nog net verslagen worden door ‘Over de grenzen van de tijd…’, maar een mooi boek is het wel. (TH)

Bonet & Munuera
‘Het teken van de maan’, Dargaud, 136 blz., €19,95.
****

2 March 2011, 14:49 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina