Strip Turnhout


Recensie

Ster van de woestijn – integraal (Desberg & Marini)

Indien met mate geconsumeerd, gaat er niks boven goeie western op zijn tijd. Nu de Italiaanse tekenaar Enrico Marini zijn naam definitief gevestigd lijkt te hebben met ‘De adelaars van Rome’ en ‘De Schorpioen’, krijgt ook zijn oudere werk wat meer aandacht. Met onder meer deze integrale heruitgave van ‘Ster van de woestijn’ als gevolg. Het verhaal is simpel en dendert over de bladzijden: vrouw en dochter van een Amerikaanse congreslid worden op gruwelijke wijze vermoord, en belust op wraak (en worstelend met de vraag waarom uitgerekend hem dit moest overkomen) reist de man de daders achterna, regelrecht de woestijn in. Dat Marini, die werd bijgestaan door oude rot Stephen Desberg voor het scenario, voor het uiterlijk van zijn hoofdpersonage inspiratie haalde bij Sean Connery, zegt wellicht alles over het broeierige, filmische westernsfeertje dat in dit boek hangt. De kogels, de stoere binken en de halfnaakte vrouwen vliegen de lezer om de oren. Geen ‘Deadwood’, deze ‘Ster van de woestijn’, wel goed voor wat aangenaam vertier op koude winteravonden. Voor wanneer u niet onmiddellijk een John Wayne-DVD bij de hand hebt. (TH)

Desberg & Marini
‘Ster van de woestijn – integraal’, Dargaud, 120 blz., €29.
***
 

2 March 2011, 14:11 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina