Strip Turnhout


Nona Arte herlanceert ‘Boes’

De Nederlandse gagreeks ‘Boes’ van Wil Raymakers en Thijs Wilms wordt in juni 2011 heruitgegeven in het Nederlands door de Italiaanse uitgeverij Nona Arte. Dat meldt de stripwebsite De Stripspeciaalzaak.

De cartoonreeks rond Boes, een os op klompen en met uier, werd in 1980 bedacht en verscheen in de loop der jaren in tal van kranten en tijdschriften. De reeks kende ook internationaal succes, kreeg een vervolg als tekenfilmserie waarvan er uiteindelijk 104 werden van ingeblikt en werd ook ingepikt door de Italiaanse uitgeverij Nona Arte. De uitgeverij richt sinds kort zijn pijlen op de Nederlandstalige markt met vertalingen van Marvelcomics. De avonturen van Boes worden door Nona Arte in Italië uitgegeven en het succes daar inspireerde de uitgeverij om de reeks nu ook te herlanceren in het Nederlands. De nieuwe uitgaven van ‘Boes’ krijgen een nieuwe cover en een volledig nieuwe inkleuring. Het eerste album wordt verwacht in juni 2011. Daarna volgen er nog albums in september en december 2011. 

29 March 2011, 11:13 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina