Strip Turnhout


‘Agent 327′-auteur wordt Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Martin Lodewijk met twee van zijn bekende hoofdpersonages uit de 'Agent 327'-reeks.

De Nederlandse stripauteur Martin Lodewijk, bekend van o.a. ‘Agent 327′ en scenarioschrijver van ‘De Rode Ridder’, is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Naar aanleiding van Koninginnedag bij onze noorderburen werden bijna 3.400 mensen onderscheiden.

Martin Lodewijk die vandaag, 30 april 2011,  zijn 72ste verjaardag viert, heeft al een rijke carrière achter de rug. Zijn eigen reeks ‘Agent 327′ tekende hij voor het eerst in 1966 en nieuwe avonturen van zijn James Bond wordt nog steeds gepubliceerd in het tweewekelijks stripblad Eppo. Naast zijn tekenwerk heeft de Rotterdamse tekenaar ook een goede reputatie opgebouwd als scenarioschrijver. Zo schreef hij scenario’s voor o.a. ‘Johnny Goodbye’ voor Dino Attanasio en ‘Storm’ voor de in 2003 overleden Britse stripauteur Don Lawrence. Tegenwoordig maakt hij ook deel uit van het auteursduo die de strips van ‘De Rode Ridder’ maakt, waar hij verantwoordelijk is voor de scenario’s die door Claus Scholz worden uitgetekend.

30 April 2011, 07:42 admin
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina